Recept Linfrökex ca 30 st
3 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl hela linfrö
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 msk strösocker
100 g smör
1 dl mjölk
Sätt på ugnen på 175 grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret och blanda det med mjölken. Rör ner vätskan och blanda ihop. Låt degen vila i 10 minuter. Lägg på ett bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut degen tills den täcker plåten och är cirka 3 mm tjock. Nagga den med en gaffel och sporra eller skär ut fyrkantiga kex cirka 5*5 cm. Låt grädda kexen i mitten av ugnen i minst 20 minuter. Låt dem svalna på plåten. Servera kexen med ost och marmelad, mummma...Receptet på brödet kommer senare.
Kram Camilla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar