onsdag 6 februari 2013

Surdeg

 
God kväll på er alla kära bloggare..
 
I söndags fick jag för mig att sätta en surdegsgrund.
Jag har gjort det en gång tidigare, men då blev jag inte nöjd med resultatet.
Men, jag vill så gärna lära mig baka surdeg, därför gör jag nu ett nytt försök.
Igår efter ett av mina utvecklingssamtal berättade en förälder att hon älskade att baka surdeg och idag fick jag dessa burkar med en vetesurdeg och rågsurdeg.
Nu har jag precis matat dem.
De ska stå i rumstemperatur några timmar, sedan ska de in i kylen.
Imorgon blir det lite mer matande, sedan vill jag baka.
Detta receptet fick jag också:
Sex stora frallor
Dag 1
0,5 dl vetesurdegsgrund
2,5 dl kallt vatten
3 g jäst
6 dl vetemjöl special
1 tsk salt
1 msk linfrö
2 msk solrosfrön
Blanda allt utom saltet, blanda bara snabbt så att det precis blir blandat.
Låt vila i 30 minuter, tillsätt sedan salt.
Låt jäsa i bunken i 1,5 timma.
Forma 6 runda bullar, lägg på bakplåtspappersklädd bricka, mjöla lite på bullarna och täck med plastfolie.
Ställ in i kylen över natten.
Dag 2 morgon
Ta fram bullarna spreja på lite vatten.
Strö över frön
Grädda i 275 grader tills de ser klara ut.
Carpe Diem
Camilla

1 kommentar:

Anonym sa...

Gud så fin blogg du har Camilla.
/Linnea