torsdag 3 januari 2013

Nyttigt

 
 
God morgon på er...
 
På nyhetsmorgon har de pratat i flera dagar om matvanor och om att äta nyttigt.
Jag blir lika konfunderad varje gång, för mig är det ganska logiskt.
Du blir vad du äter.
 Du måste givetvis lära känna dig själv, för varje människa förbränner olika.
Att träna och äta sunt är självklart för mig, lika självklart som att jag också kan frossa i godis och chips, men inte så ofta.
Till frukost åt jag idag yoghurt och min musli, ägg, juice, mitt filbröd och en Latte, mumma.
Älskar frukost, det är den bästa måltiden för mig.
 
Idag ska jag bara vara inne och fixa och dona.
Jag ska måla lite skavda och gulnade möbler.
Jag ska också planera lite inför jobbstarten på måndag och jag ska laga en tomatsoppa till lunch.
 
Carpe Diem
 
Kram
Camilla
 
 
 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej , jag undrar vad använder du för färg till dina vita möbler och vad skulle du föreslå? Jag blev nyfiken på filmjölk brödet och recept på tomatsoppa. Ha det gott.

Camillas vita villa sa...

Hej!
Nu har jag lagt ut mina recept. På tal om vit målarfärg, så tycker jag om att måla med grundfärg som är matt, men tyvärr är det svårt att torka och hålla rent en sådan yta, så för det mesta målar jag med en lackfärg 20, lägre siffra desto mattare yta.
Kram Camilla

Anna sa...

Ja, så borde det vara.
Att man är vad man äter. Men när det INTE är det då?
Jag går till mig själv...Äter sund från grunden lagad mat. Tänker åt GI-hållet och håller ner på kolhydrater, men tar inte bort dem helt. Tittar på förpackningar så det inte är för mycket tillsatser. Äter nyttiga mellanmål. Godis på fre-lör, inte annars. Fikar i princip aldrig. Tränar 5 pass/vecka sedan 1,5 år tillbaka (innan dess 3-4 pass/vecka i c:a 7 år).
Men jag går upp i vikt...Kläder sitter åt, valkar. Varför?? När jag kämpar så? Förtvivlat ledsamt är det!
Kram Anna

Anna sa...

Jösses! 20 kilo är inte lite det! Men jag kommer ihåg hur han var, och jag vet hur han ser ut nu!
För mitt sinne (med GI-tänket hårt gjutet..) känns mackor både morgon och kväll inte som en diet man BORDE gå ner på, men han är uppenbarligen ett bevis på motsatsen!:)

Var i april 2012 på Onyx för en konsultation med PT. Jag är inte intresserad av att träna där - det vill jag göra hemma och i skogen, men ville ha lite råd på vad jag gjorde fel. Jag fick lämna matdabok för 3 dagar. Hon tyckte jag åt bra, men för lite och ville ha in bättre mellanmål. Ett på f.m t.ex, när jag inte ALLS är hungrig. Det mellanmålet har jag slarvat med, det går möjligen ner 1/2 äpple. Jag skulle variera min träning också. Göra ett upplägg på 6 veckor, sedan byta. Det har jag gjort sedan dess. Men jag går bara upp...Hon tycker att jag ska kolla ev. ämnesomsättningsfel hos doktor, och att hon behöver SE mig träna för att se hur effektivt det är. En del säger bara att man är över 40 och får acceptera förändringar. Jag vägrar!!
Kram Anna